Test - Bradley smoker bisquettes

Test – Bradley smoker bisquettes

test_bradley_1I helgen var det dags för vårt  test av Bradley Smoker briketter, jag har nämnt dom tidigare på bloggen och nu var det alltså upp till bevis. Att hitta rökvirke i butik brukar vara bökigt och vår förhoppning är att Bradley kan ändra på detta. Briketten ser ut som en liten rund bit tagen från en spånskiva och borde brinna upp i ett nafs och vi börjar genast oroa oss, har vi för höga förhoppningar kanske? Tanken är att man ska lägga den lilla klossen på gallret ovanför glöden istället för direkt i, på så sätt ska den brinna sakta och klara att ge ifrån sig rök i ca 20 minuter.

test_bradley_2Vi bestämde oss för att utföra testet i hemtam miljö, nämligen med hickory rökta kamben. Eftersom vi gjort detta flera gånger vet vi hur det ska smaka. Vi vill hålla en jämn temperatur runt 120 grader och använder därför väldigt lite briketter. Vi lägger dit den lilla rökpucken från Bradley och så på med locket. Därefter ska röken börja komma efter 10 minuter. Efter tjugo minuter har det inte hänt någonting, mer än att det luktar lite bastu. Vi lyfter på locket och rökpucken ser nästan helt oförändrad ut. Vi har tydligen inte tillräckligt med kol för att det ska bli varmt nog på gallret, och det känns plötsligt som allt har stupat. För att rädda det hela prövar vi istället att lägga pucken på högkant direkt i glöden och på med locket. Omedelbart börjar det ryka ordentligt och det luktar toppen. Frågan är bara hur länge det håller i sig. Klockan tickar och efter tjugo minuter ryker det fortfarande ordentligt. Efter en halv timme lugnar röken ner sig och vi lägger på en ny (på hökant i glöden igen), även denna gång håller röken i sig i 30 minuter. Vi står där helt förvånade över att klossen faktiskt klarar att ge ifrån sig vit tjock rök under så lång tid. Det vi trodde skulle bli pankaka, blev till slut fantastiska hickory smoked ribs.

smoker_bradleySammanfattning:  Eftersom vi hade så lite briketter i grillen tog sig inte rökklossen och började därmed inte ryka. Vi trodde dess öde var beseglat, men icke. Det fungerade otroligt bra att lägga den direkt i glöden och det gick inte ens åt ett paket med rökpuckar. Vi var alla eninga om att detta är en väl fungerande produkt och har du svårt att få tag i al, äpple, körsbär, hickory, lönn, mesquite, ek eller pekan fråga efter  Bradley Smoker Bisquettes hos din grillhandlare. Vi nöjer oss med en fyra i betyg eftersom den fortfarande är svår att få tag i, och om man röker ofta blir det väl dyrt. Men för den normala BBQ entusiasten är detta både smidigt och gott.4

 

Uppdatering: Om du inte hittar briketterna i din butik kan du köpa dom hosSmart Fritid.

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.