Texas Chili är inget som måste tillagas i grillen, men är ändå så starkt kopplad till BBQ kulturen att vi inte kan låta bli att ta med den. Det finns tusentals recept på chili och många väljer att hålla sitt signatur chili recept hemligt, det gör inte vi! Det ser inte mycket ut för världen men jösses vad gott det är. Även om du följer receptet till punkt och pricka smakar aldrig en Chili exakt likadant. Låt den gärna stå till sig en dag, så smakerna får sätta sig en aning.
-
- Förberedelsetid
- Minuter
-
- Tillagningstid
- Minuter
- Svårighetsgrad Enkel
Recept Betyg
- (79.8 /5)
- 36 ratings
Ingredienser
- 1 kg Högrev
- 3 stora gula lökar
- 1 pkt bacon
- 1 hel vitlök
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk kryddpeppar
- 1 burk jalapenopeppar, ca 100g (eller använd din egen favoritchili)
- 2 flaskor mörkt öl (33 cl)
- 2 tsk Sambal badjak
- salt
Näringsinformation
Instruktioner
- Hacka löken och strimla baconet i små bitar
- Fräs Baconet i en torr gjutjärngryta, tillsätt löken och köttet, bryn tills det får lite färg
- Riv ner hela vitlöken och tillsätt samtliga kryddor, chili samt öl
- Låt sjuda under lock tills all vätska har kokat in (tar åtminstone 2 timmar, ofta 4 timmar)
- Smaka av med salt. Servera med nachos chips och gräddfil.
Betygsätt detta recept
-
36 personer har betygsatt detta recept
-
Snittbetyg
-
- (79.8 / 5)
3 Responses to Texas Chili (no bean)
Trackbacks/Pingbacks
-
Och här kommer receptet | Jag menar det -
16 mars, 2014
[…] Texas chili Jag brukar också ha i en tub tomatpuré mot slutet och så låter jag den koka i minst sex timmar. Mums. […]
Lämna ett svar Klicka här för att avsluta svar.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
No beans 🙁
Är den vegansk dock?
Stämmer inte med 4h och slutet lock men blir nog grymt bra! Har kört i 8h nu och dret börjar ta sig!