Att varmröka sin julskinka är oerhört tacksamt och lätt. Har du lock på grillen har du allt du behöver.
Tänk på att köpa en julskinka av bästa kvalitet. Antingen färdigrimmad, eller så rimmar du den själv. I detta recept använder vi oss av en färdigrimmad skinka från Gotländska familjegården Havor. Haver är ett familjejordbruk där släktgården gått i arv far till son i 11 generationer. Deras julskinka är mycket fin och rimmningen är alltid lagom salt. Jag beställde min hos Gourmetdirekt.se som är en underbar butik för oss som gillar fina råvaror. Speciellt kul är det att man kan beställa de styckningsdelar som man sällan får tag i, dessutom till riktigt bra pris. Butiken är väl värd ett besök och beställningen levereras direkt hem till din dörr (Än så länge i storstockholmsområdet, men distributionen växer).
Skinkan grillas med indirekt metod och optimal temperatur i grillen är ca. 120 grader. Blötlägg rikligt med Äppelflis ca. en halvtimme innan du placerar skinkan i grillen.
Har kört detta recept i 4 år nu i min Bradley smoker….
Helt j…. bäst !!!!!!!
Jag rekommenderar alla detta..
//Peter