Köp en resa till någon du tycker om

Köp en resa till någon du tycker om

Det är den perfekta julklappen, Grillresan till Södra Frankrike i slutet på april. Besöka vingårdar eller varför inte packa ner golfgrejerna och spela ett par rundor? Ta med din kompis, make/maka, dotter/son eller följ med själv!! Läs mera om resan här.

Vi var nere i Södra Frankrike i mitten på oktober för att checka läget, bo in oss ett par dagar på nya B&B där vi ska tillbringa ett par dagar tillsammans. Ett fantastiskt pensionat med ett par härliga svenskar; Therese och Ronald som flyttar ner för att uppfylla sin dröm. Stora ljusa härliga rum med egna WC på rummet, pool i trädgården och stora ytor att bara få vara på. En bra start på dagen är givetvis en stadig frukost och det serveras garanterat på Dóc Dór. Följ länken här och läs mera om pensionatet. Tillsammans med France Tours  som arrangerar resan i april 2018 tillbringade vi tre nätter i Murviel-lès-Béziers på Dóc Dór. Vi hyrde en minibuss för att tillsammans åka över till Sauve där vi var i våras, för att hämta grillarna och alla tillbehör. Webergrill är även 2018 en av våra samarbetspartner, vi är glada för det. Stort Tack!!
Det finns en och annan grill som står i Frankrikes gränder, övergivna.. Tänk er tiden när locket var överflöd..som idag är både en smakbärare och hjälper till att hålla jämnare värme. Att grilla med locket stängt har fått oss att ta grillningen till en helt ny dimension. Bara det att stänga locket, har ju bland annat gett oss ugnen, att baka brödet till maten är numera en självklarhet, och inte är det krångligt heller. Planerna är i full gång med menyerna. Det ska som vanligt hinnas med att både rökas, grillas och bakas på våra Weber grillar. Det funkar även att göra snackset på grillen, baconlindade dadlar eller varför inte chilifrästa haloumi tärningar som du lätt kan ta med en tandpetare. Fantastisk gott till ett glas vin eller en kall öl, och det funkar lika bra till det  alkoholfria alternativet. Så mycket kunskap följer med den här grillresan som du enkelt tar med dig hem och praktiserar i din egen trädgård. Tanken är att hålla en nivå som är hanterbar i alla väder. Att grilla bra behöver inte vara varken svårt eller komplicerat. Vi ska lära oss att röka både lax, ostar, färskkorv, räkor och blåmusslor. Vi ska grilla på indirekt och direkt grillning, kött, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker, frukt, ost, korv. Finns det något egentligen som vi inte kan lägga på grillen?? Det kanske det som är utmaningen. Som sagt, fundera lite på vad du vill göra i april. Häng med på en skön resa vare sig du vill vara kulturell, åka på vingårdsbesök eller spela golf. Du kommer inte att bli besviken, du kommer heller inte somna hungrig på kvällarna. Jag har lovat er lite bilder från BBQ VM på Irland som gick av stapeln i mitten på oktober, dom kommer snart.

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.