Detta recept är framtaget i samarbete med Grillakademin, Gourmetdirekt.se och Vinkompassen.se.
Kycklingar som föds upp på majs blir saftiga och får en god smak och när man dessutom låter dem få växa i sin egen takt blir köttet mört, helt utan tillsatser. I detta recept jobbar vi med en kyckling från Bjärefågel som vi varmt kan rekommendera. Där föder man upp Rowan Ranger-kycklingar som växer sakta och har gott om plats att röra sig på. Dessutom föds de upp på vegetabiliskt foder med närodlad GMO-fri majs som bas, fritt från antibiotika och antibiotikaliknande medel.
Som vanligt i Grillakademins grillskolor tillagas en hel måltid i en grill.
Vi rekommenderar följande vin till helgrillad Majskyckling.
MAS JANEIL SPECIAL EDITION – #79687 – 95 kr
Betygsätt detta recept
20 personer har betygsatt detta recept
Snittbetyg
Inga kommentarer ännu.