Kronärtskocka innehåller egentligen inte speciellt mycket mat, men det lilla som den innehåller är fantastiskt gott. Speciellt om du tillagar denna primör i grillen.
-
- Förberedelsetid
- Minuter
-
- Tillagningstid
- Minuter
- Svårighetsgrad Medelsvår
Recept Betyg
- (4 /5)
- 1 rating
Ingredienser
- 2 kronärtskockor
- 50 g smör
- 2 msk olivolja
- 2 stora vitlöksklyftor
- 1 fint hackad röd chilifrukt
- 1 dl hackad bredbladig persilja
- 1/2 citron, rivet skal och saft
- 2 tsk salt
Näringsinformation
Instruktioner
- Ta bort stammen på skockorna och lägg dem i ljummet vatten i ca 30 minuter
- Smält smöret och riv ner vitlöken. När vitlöksdoften framträder tydligt tar du bort kastrullen och tillsätter den hackade chilin, persiljan, citronskal, saft och saltet
- Ta upp kronärtskockorna ur vattnet och slå dom med en kavel. så att dom öppnar sig lite
- Fördela hälften av smöret (spara resten till servering) över skockorna, så att det rinner ner mellan bladen. Slå in dem var för sig i dubbla lager med folie.
- Lägg paketen runt om glödbädden, så att dom ligger i ytterkant
- Stäng locket och öppna topp och botten spjällen fullt och låt dom gå i minst 1,5 timmar
- Vrid skockorna när halva tiden gått
- Avsluta med att öppna paketen och låt dom gå vidare under lock i 20 minuter eller tills bladen sitter löst
- Värm och ringla över resterande smör vid servering
- Portioner : 4
- Rätt :Förrätt, Varmrätt
- Recipe Type : Vegetariskt
Betygsätt detta recept
1 personer har betygsatt detta recept
Snittbetyg
Inga kommentarer ännu.