En ny kärlek..

En ny kärlek..

zarda_heartSå här i ”Alla hjärtans” tider vill jag berätta om min nya kärlek, hon är rund, luktar gott och ger mig underbart god grillad mat. Att hon dessutom heter Zarda gör henne bara ännu mer spännande.

Som ni säkert förstår talar jag om kryddan / rubben som ni ser på bilden här bredvid.
I min värld är rub något som man tillreder själv eftersom det är ganska enkelt. Dessutom tycker jag det är lite kul att smaken aldrig blir densamma. Nu har jag ju stött på en del köpta rubs som smakat fantastiskt och därför gjorde jag för ett tag sedan slag i saken och beställde några nya.

1976 beslöt sig de tre bröderna Zarda att starta en BBQ restaurant i Kansas City och har sedan dess blivit berömda inom BBQ kulturen. I USA så har varje BBQ restaurang med lite självaktning sin egen BBQ sås och rub och i Zardas fall har de flera stycken.

Igår var det dags för att testa deras ”Steak rub”, så jag köpte en bit entrécote och kryddade in den ordentligt. Sedan fick den vila i ett par timmar i rumstemperatur innan jag gav den lite yta på Direkt värme. Därefter var det bara att låta köttet njuta i grillen under locket i ungefär 140 grader. Efter 2 timmar hade den nått 52 graders kärntemperatur och då fick den vila inslagen i folie i ca 20 minuter.

Doften som spred sig över vårt hem när köttet skars upp var gudomlig. Zarda Steak Rub är fylld med stora bitar av torkad vitlök, vilket ger både underbar yta och smak. Alla som fick smaka var överens om att det smakade gudomligt och jag tillskriver Rubben stora delar av den upplevelsen.

Jag vill påstå att detta är en köttkrydda som passar i alla kök, oavsett om du grillar, steker eller använder ugnen. Dessutom borden den falla svensken på läppen eftersom den inte är speciellt het utan istället aromatisk, att den helt saknar E-ämnen gör inte saken sämre. Om ni tycker om nötkött och vill känna en ny och riktigt angenäm smak – Köp Zarda Steak Rub omedelbart.

5Jag ger den 5 eldar av 5 möjliga. Det enda negativa är att den är svår att få tag i, men det kan vi ju faktiskt inte ta hänsyn  till i betyget. Det enda stället jag hittat den på är hos grillhouse och den är väl värd sina 45 kronor.

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.