Är du gasklar?

Är du gasklar?

AGA Gasol PC10

En av de frågor jag får ofta är vilket som är bäst, gasol eller kolgrill. Många tycker fortfarande att råvaran smakar mer om man grillar den med kol/briketter, men mängder med blindtester bevisar att det inte stämmer. Smaken kommer inte från kolen (om du inte gjort fel och tänt med tändvätska) utan den kommer från fettet som droppar ned på glöden och bildar rök. Detsamma händer i en bra gasolgrill. Jag brukar skämtsamt hävda att gasolgrillen är den lates val och på sommaren är det ju härligt att vara lat. Dessutom går det i bättre gasolgrillar utmärkt att köra Barbecue med rökspån, så även det argumentet faller lite. Sen tycker jag själv om elden och en härligt vacker glödbädd i min klotgrill, men då är vi inne på något som är svårt att förklara.

I sommar har AGA en kampanj som snurrar i Sverige – ”Är du gasklar?”. Kampanjen är tänkt att öka säkerheten när vi grillar och hanterar gasol. Ett mycket bra initiativ tycker vi på Grillkoll och har därför bestämt oss för att tävla ut en gasolcylinder av sorten PC10 från AGA (värde ca 500 kr).

 

AGAs femstegsprocess gör dig gasklar:

• Låt alltid flaskan stå upp. Hantera och förvara alltid flaskan stående.

• Gör ett läcktest. Kontrollera slang och anslutningar när du byter flaska. Använd såpvatten eller läcksökningsspray.

• Rätt tryck. Du måste alltid använda en tryckreducering när du kopplar in din gasolutrustning till gasolflaskan.

• Stäng ventilen. Stäng alltid flaskventilen när du inte använder utrustningen.

• Placering av gasolflaskan. Placera aldrig gasolflaskan under grillen eller på platser där temperaturen kan bli upp mot 65° C, tex på inglasade balkonger eller i parkerade bilar.

TÄVLA PÅ FACEBOOK!

Aga_Gasklar_Flye

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.