Årets julskinka är klar.

Årets julskinka är klar.

Skinka_610x350Det har blivit någon slags tradition hemma hos mig att det ska rökas en julskinka till jul. Till denna tradition dricks det alltid Lumumba, så även i år. Att röka sin julskinka är inte alls svårt. Det tar sin lilla tid, men du behöver inte stå och vakta grillen, om du nu inte har skinktjuvar i kvarteret.

I år beställde jag min julskinka genom Gourmetdirekt.se, en alldeles underbar webbutik som levererar alla tänkbara delikatesser direkt hem till din dörr (Storstockholm än så länge). Glädjande nog till mycket konkurrenskraftiga priser. Dessutom lade jag till ett moment som gav ett underbart resultat. Jag slog in skinkan i folie längs vägen och slog på 2 dl porter i paketet. MUMS!!

Jag har provat att röka med de flesta vedsorter, men i år kom jag tillbaka till äpple som är min absoluta favorit. Den är inte så stark och gifter sig fantastskt bra med den salta skinkan.

Denna skinka blev så god att jag kommer bli tvungen att göra en till innan julafton. Receptet hittar du här.

Vill du kolla in Gourmetdirekt kan du göra det genom att klicka på deras logga nedan.

logo-1.jpg

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

2 Responses to Årets julskinka är klar.

  1. Joakim Eckegren
    Joakim Eckegren 15 december, 2014 vid 13:46 #

    Tack för tipset. Skall testas!!

  2. Peter 25 november, 2016 vid 19:13 #

    Mumma kör precis nu för andra året i rad! !!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.