Oj vad gott det är med babyback ribs

Oj vad gott det är med babyback ribs

paprika_revben-1Ikväll var det äntligen dags för revben igen. När jag en gång började med BBQ så var revbenen mitt ”lärokött” och därmed tjatade jag ut både mig själv och familjen. Men om man ska vara riktigt ärlig finns nog inget bättre än långsamt BBQ rökta revben, och kvällens tog priset i min bok. Jag har banne mig testat att göra på alla sätt innan, men ingen gång blir den andra lik. I kväll hade jag klassiska långa tunna revben, vilket kräver en hel del plats i grillen. Jag valde en rub baserad på korianderfrön, gula senapsfrön, delikatesspaprika, chili flingor, vitlökspulver, svartpeppar, muscovado och salt. I grillen under locket fick det njuta tillsammans med rikligt av blötlagd hickory, och det tog ungefär 3 timmar innan det blev helt klart (optimalt tar det 5 timmar). Till sist på med BBQ sås och till detta en bulgur & fetafylld paprika och grillad sparris. Snart har vi på grillkoll enats om den ultimata BBQ såsen, vi borde hålla receptet hemligt, men glöm det, alla ska få vara med.

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.