Sören vet hur man tänder grillen

Sören vet hur man tänder grillen

Idag dök det upp en kommentar under ”Tända grillen” här på grillkoll från Sören. Han verkar jobba på Hammarö Tändprodukter och var nog ute efter att göra lite smygreklam för sina produkter. Eftersom han kommer med så initierad och intressant information bjuder jag till och ger honom ännu mer reklam.

Det finns numera många bra säkra och miljövänliga sätt att tända grillen utan tändvätska. Petroleumbaserade tändmedel såsom tändvätska, tändpåsar, tändkuber och dyikt ger ett nettoutsläpp av c:a 3,4 kg CO2 per kg tändmedel. Observera att även tändklossar är petroleumbaserade och ger c:a 2,1 kg CO2 per kg tändmedel (enl. Macoma Miljöutredningar). Dessutom så dricker c:a 300 barn tändvätska varje år. Även gasen till gasolgrillar är en petroleumprodukt och ger onödiga utsläpp av växthusgasen CO2. Stearinbaserat tändpapper ger inget nettoutsläpp av CO2. Dessa är de enda miljögodkända tändprodukterna, med BRA MILJÖVAL. Genom att använda det alternativ som passar en själv bäst, bidrar man på ett enkelt sätt till ett bättre klimat. Några klimatsmarta exempel: 

– Stearinbaserat tändpapper.
– El-tändare, Looftlighter el-grilltändare, el-grill
– Tändbägare,
– Pelargrill,
– Tändklossar i trä,
– Majastickor,
– Tändklossar av träspån och vegetabilisk olja.

Det finns bra säkra sätt att tända grillen för alla grillälskare .Stearinbaserat tändpapper ger inget nettoutsläpp av CO2(det finns Gastro Tändpapper, Nitor Tändpapper och Hammarö Tändpapper). Dessa är de enda miljögodkända tändprodukterna, med BRA MILJÖVAL. Om man tagit för lite tändpapper från början så är det bara att fylla på mer. Dessutom inga rapporterade skador eller tillbud de senaste 25 åren. 

Tack Sören, detta leder förhoppningsvis till både godare mat och en bättre miljö.

lighting_paper_pack

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.