Vem behöver Looftlighter?

Vem behöver Looftlighter?

looft_vs_pistol

1997 tröttnade teater-regissören Richard Looft på att maten han grillade smakade tändvätska. Efter en del experimenterande kom han fram till sin Looftlighter, som idag finns att köpa lite här och var. För min del har aldrig looftlighter vari

t ett alternativ eftersom jag vill kunna fylla på med kol under långa BBQ pass, och därmed har tändröret visat sig vara bästa alternativet. I våras började jag dock fundera på om inte en vanlig varmluftspistol borde kunna göra samma jobb som Richards tändare. Sagt och gjort, jag plockade fram varmluftspistolen och började blåsa med högsta effekt på briketterna. Först hände ingenting och jag började tro att min idé varit felaktig, men efter 30 sekunder började det spraka och en minut senare var glöden tillräcklig för att kolen skulle kunna ta sig ordentligt. Så ni som har en varmluftspistol som ligger och samlar damm någonstans – Så har ni har precis skaffat er en grilltändare.. En annan enledning till att använda en varmluftspistol istället för Looftlighter är priset. Varmluftspistolen kostar 179 kr hos Clas Ohlson och en Looft har ett rekommenderat utpris på 649 kr – Katshing!!

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.