Frankrike helg med mat & dryck

Frankrike helg med mat & dryck

Vi bestämde oss för att köra en Fransk inspirerad fredag när vi åkte ut till landet i helgen. För varje dag som går så närmar sig resan till Frankrike i början på maj. Jag var ute så sent som idag och läste mera om I’Olive, där vi kommer tillbringa våra dagar, grilla och umgås. Är du nyfiken eller bara vill kika så gör det här. Kanske blir du ännu mera nyfiken på resan? Kolla in det här då.  Jag kan inte annat än att känna mig motiverad och inspirerad, tänk att kickstarta våren på så vis! I luften infann sig under fredagen en känsla av vår så en bukett tulpaner åkte ner i kundkorgen innan vi var färdig handlade.

Dom flesta bakar ju hemma, vare sig det är fikabröd eller matbröd. Det funkar lika bra på grillen. Jag valde att baka Focaccia i Webers Master Touch. Receptet hittade jag på Webers hemsida Där hittar du massa andra inspirerande recept, det framgår också om det är lätt/medel eller svårt att tillaga.
Börja med det lättaste och jobba dig framåt vartefter tryggheten infinner sig.

Saftigt och gott är resultatet. Sen blir det faktiskt – lite roligare, att baka på grillen, jag som i grunden inte är någon direkt bakmamma, jag kanske kan bli det nu.Med lite fix och trix både inne och ute i vårt fritidshus så va det dags att förbereda kvällsgrillningen. Med Frankrike som tema så valde vi omsorgsfullt bland våra champagneflaskor hemma och valet föll på Lanson. Som snacks till det goda drink valet gjorde jag några Tarte Flambée. På Webers hemsida finns recept men vill man göra det ännu enklare så använder du dig av vanliga Tortilla bröd, stora eller små. Jag använde två små. Receptet från i fredags hittade jag här med rökt sidfläsk, créme fraiche, lök och lite mozarella ost. Har du tiden så röker du din egen sidfläsk, det tar ett tag med i ärlighetens namn så sköter det sig ju självt. Låt dig inspireras på den enkla rökguiden
Galet enkelt och galet gott. När man sen bestämt sig att för att gå in, tända en brasa, dra på sig ett par sköna sockor och inte behöva gå ut igen – förutom för att grilla, så är det ganska mysigt. Allt kan ta lite tid, vi har liksom ingen brådska, man springer så mycket fram och tillbaka annars så man förtjänar att få ta det lite lugnt. Jag tror att vi hann med några matcher av det klassiska spelet Yatzy och till och med en film innan vi drog på grillen ytterligare en gång för att lägga på varsin god entrecote. Här ser jag till att få upp en hög temperatur på grillen, direkt grillning. Jag gillar nötköttet medium rare. Använder man en termometer så blir det alltid som man vill ha det. Kolla in länken om temperaturer här.  Till den var tanken att servera en god krispig sallad och hemmagjord bearnaise sås, och förstås, ett gott franskt vin. Det går inte att göra annat än att njuta.  Men jobbar du hårt mestadels av tiden så glöm inte att belöna dig själv med lugn och ro och god mat, god återhämtning och umgås med din familj och dina vänner. Min tanke är att vem som helst ska inspireras och kunna grilla det här, Keep it simple och ha roligt!! Ta dig lite tid och låt dig inspireras av exempelvis bilder på nätet. Kolla här!! Vi hörs snart igen!!!Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.