Pancetta - Hur gör man?

Pancetta – Hur gör man?


Många jämför Pancetta med Bacon, men liknelsen är egentligen väldigt dålig. Här på Grillkoll brukar vi ju förespråka rök vid tillagning av kött, men när man gör Pancetta (till skillnad från Bacon) använder man inte rök, utan  sidfläsket rimmas och torkas under en längre period. Dessutom är den bacon du köper i affären inte rökt utan den sprutas med röksmak.

Jag har själv aldrig gett mig på att göra Pancetta eftersom det kräver ganska mycket, men nu är jag väldigt sugen på att prova. Pitmaster X är en outsinlig källa för alla mat och grilltokiga och de har lagt upp en riktigt bra film om hur man går tillväga för att göra sin egen Pancetta.

Jag lovar att återkomma när jag sätter igång och det vore väldigt roligt om ni kunde bidra med era erfarenheter i kommentarsfältet.

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , ,

En kommentar till Pancetta – Hur gör man?

  1. Mattias Grimulf Johansson
    Mattias Grimulf Johansson 8 januari, 2015 vid 16:38 #

    Finns även kallrökt pancetta kallad pancetta affumicata.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.