Grillnyheter 2010

Grillnyheter 2010

Att grillsäsongen är i antågande går inte att ta miste på, speciellt tydligt blir det när man besöker en dagligvarubutik – Grillat har ännu en gång fått bästa plats i sortimentet. För alla som producerar produkter inom detta område råder det bråda dagar, man formligen sprutar ur sig pressmeddelanden. Mest spännande i mitt tycke är att det dykt upp ett flertal färdiga sous-vide produkter. Sous-vide är enkelt förklarat en tillagningsprocess där man tillagar maten i en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse för att bevara råvarornas naturliga arom. Hurvida man lyckats göra detta i stor skala låter jag vara osagt.

asado_lithells2-1

Lithells Asado

Lithells satsning på grillat 2010 heter ASADO. Namnet är bevisligen lånat från Syd Amerika. I sortimentet ingår förutom korvar och köttdetaljer även ett sortiment kött som är sous vide.

scan 091203 008

Scan Grillkarré

Scan lanserar grillkarré, rökig chili & rosmarin. De har formen av en stav och är ca 25 cm långa. Grillkarrén är kryddad med en rubbing med kryddorna cayenne, paprika, vitlök, rosmarin, lök och lite rök. Grilltiden är 15 minuter.

 

Santa_Maria_news_2010-1

Santa Maria BBQ news

Från vänster:

• BBQ grinder chili – en het blandning av bl a havssalt, chiliflakes, svartpeppar, vitlök och oregano. Den kan användas som smaksättare till fisk, kött, fågel och salladsdressingar.
• BBQ grinder allround – En kryddblandning som sägs ge en förstärkt grillsmak. Blandningen består bl a av havssalt, svartpeppar, chili, rökt paprika och ingefärsextrakt. Passar bra till grillat kött, fågel, fisk samt som smaksättare i såser och kryddsmör.
• American BBQ Sauce Ginger & Sesame – är en sås som sägs ha en frisk, söt smak av ingefära och sesam. Passar till fläskkött, kyckling och skaldjur. Kan både penslas på köttet under grillningen och serveras som tillbehör. Fri från smakförstärkaren Glutamat E 621.
• American BBQ Sauce Kentucky Whiskey –  är en söt, kryddig sås med smak av amerikansk whiskey. Passar till nöt- och fläskkött, kyckling samt skaldjur. Kan både penslas på köttet under grillningen och serveras som tillbehör.
• Santa Maria BBQ Rub Caribbean Style – är en kryddblandning med smak av bl a chili och ingefära. Passar till kyckling, fläskkött och skaldjur. Passar också bra till att smaksätta t.ex. kalla såser, dressingar och kryddsmör.
• Santa Maria BBQ Rub Chipotle & Citrus – är en kryddblandning med rökighet och hetta från chipotle samt toner av citrusfrukter. Passar till fisk, kyckling och kött. Passar också bra till att smaksätta t.ex. kalla såser, dressingar och kryddsmör. Rub Chipotle & Citrus har en låg salthalt.

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.