Ryggbiff är ett fantastiskt kött och ger lika bra resultat om man grillar den skivad, men i detta fall låter vi den grillas indirekt med smaker av kaffe.
-
- Förberedelsetid
- Minuter
-
- Tillagningstid
- Minuter
- Svårighetsgrad Medelsvår
Recept Betyg
- (4 /5)
- 6 ratings
Ingredienser
- 1 bit ryggbiff (ca 700-800 g)
- 3 tsk hela svartpepparkorn
- ½ tsk kummin
- 1 tsk korianderfrön eller ½ tsk malen koriander
- 3 msk kaffe
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- ½ tsk kakao
- 1 msk fling salt
- 1 msk farin socker
Näringsinformation
Instruktioner
- Rosta svartpeppar, kummin och koriander i en het torr stekpanna i ca 3-4 minuter. Låt kryddorna svalna i morteln och stöt dom sedan till ett fint pulver (kumminen kan vara svår att stöta helt)
- Blanda i kaffet och resten av kryddorna och gnid sedan in allt i ryggbiffen.
- Låt stå i kylen i 2-3 timmar och lyft ut den en halvtimme innan köttet ska på grillen, passa samtidigt på att tända briketterna.
- När briketterna har fått en askgrå färg runt om är det dags att hälla ner dom i grillen redo för indirekt grillning.
- Lägg köttet på plats, stick i digitaltermometern (givaren skall hänga utanför) och på med locket.
- Låt köttet ligga kvar utan att lyfta och kika, tills det nått upp till 52 grader (jämnt rött som bilden ovan) och slå in det i ej helt tätförslutande folie i minst 15 minuter.
- På bilden serveras ryggbiffen med ett färskt smör toppat med hackad röd spansk chili och flingsalt, enkelt och gott.
Betygsätt detta recept
6 personer har betygsatt detta recept
Snittbetyg
Inga kommentarer ännu.