Av någon anledning så anses av många oxfilén som det bästa kött som finns, och visst är det en fin bit, men tyvärr kanske för fin eftersom den oftast saknar det där lilla insprängda fettet som gör köttet extra mört vid tillagning. När man BBQ grillar oxfilé gör man det sakta, och därmed blir den ändå saftig och god. Så se till att temperaturen under locket ligger någonstans mellan 110º och 125º så kommer du lyckas.




Helgrillad Oxfilé
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Medelsvår
Recipe Rating
- (3.1 /5)
- 21 ratings
Ingredients
- 1 bit oxfilé (ca 800 g)
- 3 cm purjolök (vita delen)
- ½ dl hackad storblabdig persilja
- 1 msk torkad timjan
- 2 vitlöksklyftor
- grovmalen svartpeppar
- salt
Nutrition Info
Instructions
- Börja med att hacka purjolöken, persiljan och vitlöken fint och klappa in i oxfilén, tillsammans med timjan och svartpeppar.
- Om filén är ojämn i tjocklek, vik den tunnare delen mot den tjocka och knyt ihop med steksnöre (se bild ovan)
- Räkna med att en 800 g stor bit tar en dryg timme innan den är färdig
- Stick i din digitala termometer i den tjockaste delen redan från början och grilla filén indirekt
- å med locket och lyft inte förrän termometern visar minst 52º
- Låt vila i åtminstone 15 minuter inslaget i ett ej helt tätförslutande foliepaket
- Spara köttsafterna som bildas till eventuell sås.
Rate this recipe
21 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.