Flankstek är en bit av bukväggens muskler från nöt. Slaktaren skär bort mycket fett och senor och det är därför en ganska mager bit kött. Flansksteken har grova, långa muskeltrådar men är ändå mör om man inte tillagar den för länge.
-
- Förberedelsetid
- Minuter
-
- Tillagningstid
- Minuter
- Svårighetsgrad Nybörjare
Recept Betyg
- (4 /5)
- 1 rating
Ingredienser
- 1 bit flankstek (ca 800 g)
- 3 msk dijonsenap
- 2 tsk salt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 1/2 tsk spiskummin
Näringsinformation
Instruktioner
- Skär grunda snitt i Flanksteken tvärs över muskeltrådarna på båda sidor
- Klapp in Dijonsenapen och samtliga kryddor i köttet
- Ställ köttet åt sidan (ej i kylen, köttet ska hålla rumstemperatur när det läggs på grillen) medan du förbereder grillen med grillkol.
- Grilla köttet över direkt glödvärme i ca 4 minuter på varje sida
- När köttet är klart låter du det vila i folie i fem minuter
- Skär köttet i tunna skivor och servera
Betygsätt detta recept
1 personer har betygsatt detta recept
Snittbetyg
Inga kommentarer ännu.