Pamplona är ifrån Uruguays grillkultur. den kan varieras med fläskkött, kycklingbröst och olika fyllningar det är bara att prova sig fram. Ofta så avslutar man med en gremolatafyllning på alla tillbehör men idag så struntar vi i det. Det här är min variant på The pamplona
- Svårighetsgrad Medelsvår
Recept Betyg
- (3 /5)
- 5 ratings
Ingredienser
- 1 kg flankstek
- 6 st rostade/grillade röda paprikor,skalade och strimlade
- 150 gr babyspenat
- 250 gr lagrad Herrgårdsost, eller annan lagrad ost riven
- 2 msk bourbon el konjak
- 1 gul lök fint skuren
- 1 vitlök
- salt
- Riven Citroncest från en halv citron
- Svartpeppar
- Bindgarn till köttet
Näringsinformation
Instruktioner
- Putsa köttet från fett och hinnor
- Fläk sedan flanksteken genom att försiktigt skära horisentalt längs med sidan men så att köttet fortfarande håller ihop i ett stycke.
- Banka eventuellt ut köttet så att det blir så jämnt som möjligt.
- Krydda köttet med salt och peppar, gnugga en skalad vitlök på köttet. Massera in bourbon på snittytan tillsammans med saltet och pepparn
- Lägg sedan ut ett jämnt lager spenat som täcker köttet tillsammans med citroncesten.
- Fördela den strimlade paprikan och den fint strimlande löken och till sist den rivna osten ovanpå.
- Rulla sedan ihop till en tjock rulle.
- Slå bindgarnet runt ena handen och gör en ögla.
- Trä öglan runt rullens ena ände och dra åt.
- Upprepa utmed hela rullen och avsluta med att knyta ihop ändarna slutresultatet på bindningen är inte så noga bara det håller ihop.
- Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd i ena delen av grillen.
- Stäm av värmen, som ska vara mycket stark.
- Pensla rullen med lite olja och krydda den runtom med salt och svartpeppar.
- Lägg rullen på grillgallret så att den tillagas med direkt glödvärme.
- Bryn den runtom i cirka 10 minuter.
- Flytta sedan rullen så att den tillagas med indirekt glödvärme.
- Sätt på locket och tillaga i cirka 20-25 minuter.
- Köttet är klart när dess innertemperatur har nått 49 grader.
- Ta ut köttet och slå in den i aluminiumfolie.
- Låt köttet vila vid sidan om tills dess innertemperatur visar cirka 55 grader.
- Skiva upp vid bordet och servera.
Betygsätt detta recept
5 personer har betygsatt detta recept
Snittbetyg
Inga kommentarer ännu.