En rub med väldigt lång stamtavla, den har använts i kinesisk matlagning i århundraden. Alla vet vi att kineserna har svart bälte i att tillreda en anka, låt oss hoppas att du får åtminstone blått bälte med denna rub. Fungerar till all slags fågel men även fläsk.

Kinesisk Femkryddorsblandning
- Difficulty Level Enkel
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2 msk szechuanpepparkorn
- 3-4 stjärnanisar
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 msk vitpepparkorn
- ½ tsk nejlikor (hela)
- ½ halv kanelstång
Nutrition Info
Instructions
- Rosta samtliga kryddor i en het torr stekpanna i ca 3-4 minuter, var dock lite försiktig så att du inte rostar för länge för då blir kryddorna bittra i smaken
- Lägg över allt i en mortel eller mixer och låt svalna innan du stöter/mixar blandningen till ett fint pulver
- Smaka av med salt (4-5 msk) och muskovado socker (2-3 msk)
Warning: Undefined array key "connect_tiktok" in /var/www/grillkoll.se/public_html/hem/wp-content/themes/food-cook/includes/admin/functions/functions-recipe.php on line 456


Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.