Lammfärsbiffar är alltid lika lyckat på grillen, lammets smaker fungerar ypperligt tillsammans med den rökiga kolsmaken. Chèvren smälter när man grillar biffarna och blir en härlig sås som rinner ut på tallriken, man får dock vakta så att inte all osten rinner ner på glöden. Biffarna är mycket lätta att tillaga och passar bra att förbereda i förväg.

Lammfärsbiffar med Chèvre
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (4.5 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 400 - 500g lammfärs
- 3 soltorkade tomater i olja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk torkad timjan
- 1 ägg
- 1 msk Sambal oelek
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar
- 100 gr chèvre (1/4 i varje biff)
Nutrition Info
Instructions
- Hacka de soltorkade tomaterna, vitlöken och blanda med samtliga ingredienser utom chèvren i en bunke
- Dela upp smeten i fyra delar
- Platta ut i handen och lägg chèvren i mitten, vik över och se till att det är smet runt hela ostbiten
- Direktgrilla på varm grill och servera direkt, gärna med potatisklyftor och en rödvinssås.
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.