Lammfärsbiffar är alltid lika lyckat på grillen, lammets smaker fungerar ypperligt tillsammans med den rökiga kolsmaken. Chèvren smälter när man grillar biffarna och blir en härlig sås som rinner ut på tallriken, man får dock vakta så att inte all osten rinner ner på glöden. Biffarna är mycket lätta att tillaga och passar bra att förbereda i förväg.
-
- Förberedelsetid
- Minuter
-
- Tillagningstid
- Minuter
Recept Betyg
- (4.5 /5)
- 3 ratings
Ingredienser
- 400 - 500g lammfärs
- 3 soltorkade tomater i olja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk torkad timjan
- 1 ägg
- 1 msk Sambal oelek
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar
- 100 gr chèvre (1/4 i varje biff)
Näringsinformation
Instruktioner
- Hacka de soltorkade tomaterna, vitlöken och blanda med samtliga ingredienser utom chèvren i en bunke
- Dela upp smeten i fyra delar
- Platta ut i handen och lägg chèvren i mitten, vik över och se till att det är smet runt hela ostbiten
- Direktgrilla på varm grill och servera direkt, gärna med potatisklyftor och en rödvinssås.
Betygsätt detta recept
3 personer har betygsatt detta recept
Snittbetyg
Inga kommentarer ännu.