Lammracks är fantastiskt gott att göra på grillen, och enkelt är det!
Det är väldigt många gånger som jag stött på människor som inte tycker om lamm, men jag har ändå insisterat att dom skall smaka.
Med detta receptet kan du vända vem som helst, det är alltid succé!


-
- Förberedelsetid
- Minuter
-
- Tillagningstid
- Minuter
- Svårighetsgrad Enkel
Recept Betyg
- (3.6 /5)
- 32 ratings
Ingredienser
- 1kg Lammracks
- 1 msk Färsk Timjan (finhackat)
- 1 msk Färsk Rosmarin (finhackat)
- 4 st Vitlöksklyftor (finhackat)
- 1 st Röd chili (finhackad)
- 1 st Citron (delad)
- 1 msk flingsalt
- 1 näve rökflis (exempelvis, pecan, mesquite eller äpple)
Näringsinformation
Instruktioner
- Tänd upp grillen för indirekt grillning. Dvs. lägg endast briketter/kol i ena halvan av din grill. Har du gasol tänder du bara upp hälften av dina brännare. Grillen bör hålla en temperatur på ca. 175-200 grader
- Börja med att putsa lammet från senor och hinnor, men spara fettkappan.
- Skär sedan försiktigt ett kryssmönster i fettkappan.
- Blanda örter, chili, salt, vitlök och gnugga in detta på lammet.
- Ställ sedan racksen lutade mot varandra i den indirekta zonen och lägg på lite flis (en näve) över glöden
- Placera sedan citronhalvorna med köttet nedåt direkt över glöden och grilla dessa tills dom fått fin färg ställ dom sedan åt sidan tills dom blir mjuka.
- Tillaga lammet tills du nått en innertemp på 55-60 grader. 55 = rare. Ca 45 minuter
- Man kan med fördel bränna på lammet lite det sista med fettkappan mot glöden ca 1 minut för att få lite extra krispigt.
- Tag av lamm, citron från grillen och låt sedan lammet vila 5-10 minuter.
- Tranchera upp klubborna, strö över lite flingsalt,svartpeppar och pressa över den grillade citronen.
- Servera tillsammans med en god tzatziki, ugnsgrillade rotfrukter eller en fräsch sallad
Betygsätt detta recept

-
32 personer har betygsatt detta recept
-
Snittbetyg
-
- (3.6 / 5)
En kommentar till Kolgrillade Lammracks
Lämna ett svar Klicka här för att avsluta svar.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Tack för info om temp/tid så att man har en hyfsad uppskattning.
Jo, folk som ”inte gillar lamm” gillar grillade lammracks, så är det 🙂
Jag kör med torkade kryddor och penslar lite med olja innan jag kryddar.