Shish kebab är ursprungligen en lammrätt, men ses ofta med både nöt och kyckling. Shish betyder sex och kebab betyder grill på persiska, alltså sex köttbitar grillade på spett. Många gånger ser man recept där man använder filé, men låter man köttet marinera i någon form av syra, i det här fallet citron, så blir vilket lammkött som helst mört och gott.

Shish kebab – Direktgrillat
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Nybörjare
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 750 g lammstek eller annat lammkött
- 1 näve bredbladig persilja
- 2 msk olja
- saften från 1 citron
- 2 msk Dijon
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 1 tsk mald koriander
- 1 krm cayenne peppar
Nutrition Info
Instructions
- Skär lammköttet i jämnstora fyrkantiga bitar
- Hacka bladpersiljan väl och blanda med citornsaften, oljan och resten av kryddorna
- Lägg köttet med kryddblandningen i en plastpåse och låt dra i kylen upp till fem timmar
- Om du tänker använda träspett blötlägg dessa ca 1 timma innan
- Trä upp bitarna på spetten, om du vill kan du sätta bitar av lök eller paprika mellan
- Grilla spetten över direkt glöd tills köttet är lätt rosa inuti
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.