Pilgrimsmusslor serverade på salladsbädd med persilje och lime vinegrett är en fantastisk förrätt. Musslorna blir färdiga snabbt och ger plats för varmrätten på grillen. Ett tips är att gnida in gallret med citron innan, så fastnar dom inte lika lätt.

Pilgrimsmusslor – Direktgrillade
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Nybörjare
Recipe Rating
- (3.5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 12 stora eller 16 små pilgrimsmusslor
- 1 morot
- ca 200 g blandad sallad av valfri sort
- ½ dl pinjenötter
- 1 lime
- 1 näve bredbladig persilja
- 1 msk akacia honung
- 2 msk oliv olja
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt & peppar
Instructions
- Riv skalet från limen fint, ta endast med det gröna eftersom det vita smakar väldigt bäskt
- Blanda skalet och saften från limen med persiljan, honungen, oljan och vinägern i en mixer (stav mixer fungerar också)
- Kör mixern tills allt är finfördelat och smaka av med salt och nymald svartpeppar
- Rosta pinjenötterna i het torr stekpanna (gärna på grillen) tills dom får en fin gyllenbrun färg
- Bred ut salladen i lika stora delar på tallrikarna och använd potatisskalaren för att skala av morotsringlor ovanpå
- Rulla musslorna i olja, salt och lite peppar och grilla dem över direkt glöd i ca 2 minuter på varje sida
- Lägg musslorna på salladen och ringla persilje lime vinegretten runt om, och strö ut dom rostade pinje nötterna
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : Förrätt
- Recipe Type : Fisk & Skaldjur
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.