Pilgrimsmusslor serverade på salladsbädd med persilje och lime vinegrett är en fantastisk förrätt. Musslorna blir färdiga snabbt och ger plats för varmrätten på grillen. Ett tips är att gnida in gallret med citron innan, så fastnar dom inte lika lätt.

-
- Tillagningstid
- Minuter
- Svårighetsgrad Nybörjare
Recept Betyg
- (3.5 /5)
- 1 rating
Ingredienser
- 12 stora eller 16 små pilgrimsmusslor
- 1 morot
- ca 200 g blandad sallad av valfri sort
- ½ dl pinjenötter
- 1 lime
- 1 näve bredbladig persilja
- 1 msk akacia honung
- 2 msk oliv olja
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt & peppar
Instruktioner
- Riv skalet från limen fint, ta endast med det gröna eftersom det vita smakar väldigt bäskt
- Blanda skalet och saften från limen med persiljan, honungen, oljan och vinägern i en mixer (stav mixer fungerar också)
- Kör mixern tills allt är finfördelat och smaka av med salt och nymald svartpeppar
- Rosta pinjenötterna i het torr stekpanna (gärna på grillen) tills dom får en fin gyllenbrun färg
- Bred ut salladen i lika stora delar på tallrikarna och använd potatisskalaren för att skala av morotsringlor ovanpå
- Rulla musslorna i olja, salt och lite peppar och grilla dem över direkt glöd i ca 2 minuter på varje sida
- Lägg musslorna på salladen och ringla persilje lime vinegretten runt om, och strö ut dom rostade pinje nötterna
- Portioner : 4
- Färdig på : 60 Minuter
- Rätt :Förrätt
- Recipe Type : Fisk & Skaldjur
Betygsätt detta recept
1 personer har betygsatt detta recept
Snittbetyg
Inga kommentarer ännu.