Scampi är oerhört enkelt att tillaga, dessutom är det både gott och nyttigt. Tyvärr har det under senare år visat sig att det inte är bra för vår miljö att fiska Scampi. Som alltid vill vi vara klimatsmarta, men vi har inte tillräckligt med kompetens att förklara denna komplexa fråga, därför hänvisar vi till www.scampi.nu som kan allt i ämnet. Om du kommer fram till att du trots allt vill grilla den Scampi du köpt kan vi rekommendera detta recept.
-
- Förberedelsetid
- Minuter
-
- Tillagningstid
- Minuter
- Svårighetsgrad Enkel
Recept Betyg
- (4.5 /5)
- 3 ratings
Ingredienser
- 32 råa mellanstora Scampi räkor (ca 800g)
- 2 msk Sambal Olek
- 2 limefrukter
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk fling salt
- 4 grillspett (om träspett, lägg i blöt 1 timme innan grill)
Näringsinformation
Instruktioner
- Riv skalet från limen, endast det gröna eftersom det vita är beskt
- Blanda skalet och saften från limen i en bunke med Sambal oleken, vinägern, saltet och riv ner vitlöken
- Lägg ner scampin i röran och blanda väl
- Lägg plastfolie över och låt det vila i kylen i ca 1 timme
- Spara marinaden / spadet för pensling senare
- Dela upp scampin på spetten och grilla dem i ca 2 minuter på varje sida, pensla med marinaden under tiden
- Portioner : 4
- Rätt :Varmrätt
- Recipe Type : Fisk & Skaldjur
Betygsätt detta recept
3 personer har betygsatt detta recept
Snittbetyg
Inga kommentarer ännu.