Scampi är oerhört enkelt att tillaga, dessutom är det både gott och nyttigt. Tyvärr har det under senare år visat sig att det inte är bra för vår miljö att fiska Scampi. Som alltid vill vi vara klimatsmarta, men vi har inte tillräckligt med kompetens att förklara denna komplexa fråga, därför hänvisar vi till www.scampi.nu som kan allt i ämnet. Om du kommer fram till att du trots allt vill grilla den Scampi du köpt kan vi rekommendera detta recept.


Scampi – Direktgrillad
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Enkel
Recipe Rating
- (4.5 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 32 råa mellanstora Scampi räkor (ca 800g)
- 2 msk Sambal Olek
- 2 limefrukter
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk fling salt
- 4 grillspett (om träspett, lägg i blöt 1 timme innan grill)
Nutrition Info
Instructions
- Riv skalet från limen, endast det gröna eftersom det vita är beskt
- Blanda skalet och saften från limen i en bunke med Sambal oleken, vinägern, saltet och riv ner vitlöken
- Lägg ner scampin i röran och blanda väl
- Lägg plastfolie över och låt det vila i kylen i ca 1 timme
- Spara marinaden / spadet för pensling senare
- Dela upp scampin på spetten och grilla dem i ca 2 minuter på varje sida, pensla med marinaden under tiden
- Servings : 4
- Course : Varmrätt
- Recipe Type : Fisk & Skaldjur
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.