Att BBQ grilla / röka lax är både enkelt och gott. När man BBQ grillar kött indirekt brukar det ta lång tid, även om det i princip sköter sig själv. Laxfilé tar beroende på storlek och temperatur inte längre än 20-40 minuter. Detta recept är något för nybörjar-BBQ-grillkocken.

BBQ laxsida med färska örter
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Nybörjare
Recipe Rating
- (4 /5)
- 10 ratings
Ingredients
- 800 g laxfilé med skinnsidan kvar
- 2 msk hackad färsk oregano
- 2 msk hackad bredbladig persilja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 tsk salt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- ½ tsk chili flingor
- hickory rökvirke (eller annat lövträ)
Nutrition Info
Instructions
- Börja med att tända grillen och blötägga hickoryn
- Blanda oregano, persilja, vitlök, salt svartpeppar och chiliflingor i en skål
- Sprid ut kryddblandningen över laxen (ej skinnsidan) strax innan den ska in i grillen
- Förbered grillen för indirekt grillning och lägg laxen på gallret med skinnsidan nedåt (OBS ingen kol under fisken)
- Sätt gärna en digitaltermometer i den tjockste delen redan från början
- Lägg på väl avrunnet rövirke på kolen / briketterna och på med locket
- Om du inte gjort såsen tidigare, så är det dags att blanda alla ingredienser nu
- Har du temometer i fisken vänta med att lyfta locket tills den visar 48 grader, då är fisken klar att serveras
- Har du ingen termometer lyfter du locket efter ca 25 minuter, om köttet delar sig lätt och inte är genomskinligt är det klart.
- Servings : 4
- Course : Varmrätt
- Recipe Type : Fisk & Skaldjur
Rate this recipe

-
10 People Rated This Recipe
-
Average Rating
-
- (4 / 5)
One Response to BBQ laxsida med färska örter
Lämna ett svar Click here to cancel reply.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.
Vilken sås?