Att BBQ grilla / röka lax är både enkelt och gott. När man BBQ grillar kött indirekt brukar det ta lång tid, även om det i princip sköter sig själv. Laxfilé tar beroende på storlek och temperatur inte längre än 20-40 minuter. Detta recept är något för nybörjar-BBQ-grillkocken.
-
- Förberedelsetid
- Minuter
-
- Tillagningstid
- Minuter
- Svårighetsgrad Nybörjare
Recept Betyg
- (4 /5)
- 10 ratings
Ingredienser
- 800 g laxfilé med skinnsidan kvar
- 2 msk hackad färsk oregano
- 2 msk hackad bredbladig persilja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 tsk salt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- ½ tsk chili flingor
- hickory rökvirke (eller annat lövträ)
Näringsinformation
Instruktioner
- Börja med att tända grillen och blötägga hickoryn
- Blanda oregano, persilja, vitlök, salt svartpeppar och chiliflingor i en skål
- Sprid ut kryddblandningen över laxen (ej skinnsidan) strax innan den ska in i grillen
- Förbered grillen för indirekt grillning och lägg laxen på gallret med skinnsidan nedåt (OBS ingen kol under fisken)
- Sätt gärna en digitaltermometer i den tjockste delen redan från början
- Lägg på väl avrunnet rövirke på kolen / briketterna och på med locket
- Om du inte gjort såsen tidigare, så är det dags att blanda alla ingredienser nu
- Har du temometer i fisken vänta med att lyfta locket tills den visar 48 grader, då är fisken klar att serveras
- Har du ingen termometer lyfter du locket efter ca 25 minuter, om köttet delar sig lätt och inte är genomskinligt är det klart.
- Portioner : 4
- Rätt :Varmrätt
- Recipe Type : Fisk & Skaldjur
Betygsätt detta recept
-
10 personer har betygsatt detta recept
-
Snittbetyg
-
- (4 / 5)
En kommentar till BBQ laxsida med färska örter
Lämna ett svar Klicka här för att avsluta svar.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Vilken sås?