Weber On Tour o Svenska Mästare i kamben

Weber On Tour o Svenska Mästare i kamben

Det har räckt med lite is i magen när jag ett par gånger har lyssnat på min GPS för mycket. Några svängar in på mindre grusvägar har gjorts med Webers 17 meter långa ekipage. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen. Bara att gilla läget och lösa situationen och försöka undvika att hamna i något liknande – igen.
Lite utmaningar stärker en på vägen.. Hur det än är så blir det lite härdsmälta i tekniken ibland så det är tur att jag tänker själv även om jag har lyssnat på den dära manicken två gånger för mycket under dessa månader.

Med ett galet stort grillintresse hos grillare i Sverige gav vi oss efter Åter försäljar touren ut på Weber On Tour Grill kurs. Hitta en kurs nära dig här Vi hade ett par dagar på oss att rigga om Webers Merca sprintern och släpet. Allt skulle fyllas på och planeras. 
DSC_0261 DSC_0276Med olika kunskapsnivåer träffas grill intresserade och inspireras under tre timmar. En tre rätters grillas och avnjutes samtidigt som massa kunskap delas med av oss som genomför det hela.
Mycket hänger på deltagarna att dom ställer frågor och engagerar sig i allt som händer, då blir allting väldigt bra i slutändan. Många av deltagarna inspirerar även mig att tänka nytt och testa annat. Innan det var dags att bege sig ut i Sverige bjöd Weber in till Workshop vid en liten gård utanför Nynäshamn.
Weber Workshop 2016Per Ehrlund och jag var där redan på torsdagen för att bygga och rigga upp allt som behövdes. Det blev en fantastisk lördag med grillare från hela Sverige. Weber Smokey Mountain

 

Brikett laddatQ1200 ute på brygganUnder vår Åter försäljarturné hade vi oförskämt bra väder för att vara så tidigt på året, från Malmö upp till Piteå Havsbad. Men när vi dök upp i Norrtälje måndagen den 25 april va det blåsigt och snöigt. Helt överraskande faktiskt men man kan ju inte ha tur hela tiden. Jag tippar på att det är högst 5 dagar som vi har satt upp våra regnrännor på tälten vi har. Senast i förrgår i Hedemora. Det har funnits perioder då temperaturen har stigit upp mot 27-28 grader varmt och i stort sett vindstilla..lite för varmt för mig.. Vid grillarna blir det skapligt hett.

 

 

 

 

 

Snörusk i NorrtäljeMaj månad var helt galen. Fullt ös från slutet på april fram till början på juni. Per Ehrlund hade sedan tidigt anmält ett team till Grill & BBQ SM som ägde rum på Liseberg den 21-22/5. Frågan var när vi skulle kunna träna tillsammans innan den helgen.. Det fanns hur som helst inget utrymme att åka hem till våra familjer under hela maj.Barbie Q

Helgen innan SM (14-15/5) skulle jag upp på ett event i Tällberg och representera Weber.
Vi avslutade på fredagen i Staffanstorp, men då vi skulle vara i Ekeby på måndagen så svängde jag förbi och lämnade släpet där, sen va det bara 66 mil kvar…
Jag slog ett stopp på hemmaplan och sov i fyra timmar för att sedan åka vidare.. senast klockan 08.00 skulle jag vara på plats – i Tällberg. Efter att ha lämnat Linköping vid 04.00 på morgonen så tog jag mig norrut via Örebro, det var Pingstafton och björkarna stod gröna längs vägarna. Jag satt och funderade på hur många som hade tänkt att gifta sig den här dagen… Då började det att snöa.. Under tio mil snöade det och jag tänkte att jag nog aldrig kommer att hinna fram till Tällberg till klockan 08.00. Efter ett par mil hängde björkarna, klockan var strax efter halv sju på morgonen. Tänk dom ”blivande brudarna” som vaknar upp och får ett kallt uppvaknande.. det var kanske inte vinterbrud som var inplanerat utan pingsten förknippas med grönskan, när det är som vackrast kan jag tycka. Kunde inte låta bli att le åt vädrets makter. 

Full vinter PingstaftonKlockan 08.03 nådde jag Tällberg och mässan ”Trädgård och uterum” bjöd på två fantastiska dagar.  Under lördagen tävlade 3 kockar från trakten. Mix grill skulle presenteras och segraren vann en grill, Bästa klotgrillen Vad inte tvåan och trean visste var att även dom stod som segrare på sätt och vis. Dom vann också varsin grill.  Skillnaden var att vinnaren fick välja färg. (svart, blå eller grön) Efter två dagar i Tällberg bar det iväg söderut igen. På måndagmorgonen var det Ekeby som gällde – i Skåne. Weber On Tour on track again..
Tällberg med WeberVädret ja, strålande sol, varmt, hett och ännu mera sol följde oss åt de kommande veckorna. Helgen innan Tällberg befann vi oss i Kalmar och fick vara kvar över helgen för att träna inför Grill & BBQ SM. Jag, Per Ehrlund och Christer Söderberg från Stockholm Krögare på Årsta SLott var teamet som skulle slåss i dom sex kategorierna, lax, kyckling, vegetarisk, högrev, bog och kamben. Det räcker med att stolt få presentera vinnarna i den mest prestigefyllda grenen; Kamben 2016; Barbie Q

Vidare drog vi från Öland, Skåne, och upp västkusten. Solen strålade och vi med den. 9 tält med tillbehör

Spenatvåfflor med rökt lax

Spenat våfflor med rökt lax

Fruktkaka

 

Bär/fruktkaka
Wokade äpplenWokade kardemumma äpplen
Per Ehrlund och jag fyller år nästan samtidigt, våra födelsedagar fick vi fira tillsammans på turnén. Det gick ingen nöd på oss den kvällen då vi valde att käka något som var liiite godare för att känna av födelsedagarna. Vi valde sushi och ett gott Chablis vin och det var bland den godaste sushin jag ätit, ett Chablis vin sedan är ju ett Chablis vin – gott. Sushi

Plötsligt inser jag hur snabbt tiden gått, hur vi reser runt med massa grillar, tält, gjutjärn, briketter och recept i hela Sverige, medan försommaren kom fort. Jag hade sett syrénbuskarna från sprintern men mest passerat dom.. Jag gillar den tiden, mellan hägg och syrén. Det var först i Höllviken  som jag stannade upp och doftade på dessa fantastiska blommor. Syrénbuske

 

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , ,

3 Responses to Weber On Tour o Svenska Mästare i kamben

  1. Lars Lolli Svensson 21 juni, 2016 vid 18:26 #

    Intresserad av att följa grillbloggen ?

  2. Egrillen 11 juli, 2016 vid 13:46 #

    Alla gillar grillat!

  3. Sune 7 november, 2017 vid 10:27 #

    Grilla måste man

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.