Rimmat fläsk är fädigkryddat och behöver inte trixas med över huvud taget, det blir gott hur man än gör. Visserligen är köpt rimmat fläsk lite väl salt och behöver vattnas ur en aning. Eftersom fläsket innehåller så mycket fett kan man i princip inte köra det för länge, utan det är precis som bacon – om det går länge blir det krispigt (självklart finns det en gräns).
-
- Förberedelsetid
- Minuter
-
- Tillagningstid
- Minuter
- Svårighetsgrad Enkel
Recept Betyg
- (4 /5)
- 2 ratings
Ingredienser
- 0,8 - 1 kg rimmad fläsksida
- blötlagd hickory
Näringsinformation
Instruktioner
- Rimmat fläsk är salt, punkt slut. tyvärr har det en tendens att vara för salt, därför bör man blötlägga det i kallt vatten i ca en timme innan man stoppar det i grillen, passa samtidigt på att blötlägga rikligt med hickory
- Mer än så behöver man knappt säga, eftersom fläsket i sig är så smakrikt
- Kör fläsket till 85 graders kärntemperatur. Räkna med att det tar två timmar om du håller 125-140 grader i grillen
- Enkelt och gott! Jo, vänta du måste ha lock på din grill, men det har du väl?
Betygsätt detta recept
2 personer har betygsatt detta recept
Snittbetyg
Inga kommentarer ännu.