Att kalla dessa revben fusk är egentligen grovt orättvist, för resultatet är fullt jämförbart med vilken BBQ-rib som helst. Det som gör att vi kallar det för fusk är att man förkokar köttet och det fungerar utmärkt att direktgrilla köttet utan lock.


Fusk-BBQ Revben
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Nybörjare
Recipe Rating
- (1.7 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 1 kg tunna revben eller kamben
- ½ dl salt
- Valfri BBQ sås
Nutrition Info
Instructions
- Ta fram en riktigt stor gryta, speciellt om du ska koka vanliga tunna revben.
- Lägg i revbenen i grytan och täck med vatten, tillsätt saltet.
- Koka upp under lock och skumma av ytan under uppkoket.
- Om du vill kan du tillsätta tillsätta lök, morötter, buljong, kryddpepparkorn, svartpepparkorn, lagerblad eller liknande efter du skummat av ordentligt.
- Sjud revbenen under lock tills köttet börjar lossna från benen (ca 1 timme)
- Låt helst köttet kallna i koklagen tills dagen efter, men det fungerar även att grilla dem samma dag
- Direktgrilla köttet tills det får färg på båda sidor, och pensla på valfri BBQ sås i slutet.
Rate this recipe

-
3 People Rated This Recipe
-
Average Rating
-
- (1.7 / 5)
One Response to Fusk-BBQ Revben
Lämna ett svar Click here to cancel reply.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.
Fusk är ett bra namn på denna rätt.