Vackert väder och grillkänslan infinner sig

Vackert väder och grillkänslan infinner sig

Att flytta ut köket till trädgården eller terrassen hör till nu när solen värmer och det är ljust till framåt 23 tiden. Det blir lite roligare för alla. Grillen engagerar på många olika sätt, dofter, glöd, värme. Familjen tänkte färsk fisk till kvällen och jag valde att göra fiskspett. En tur till allfisk.se fick det bli och ett stycke färsk lax och ett stycke smörfisk inhandlades. Smakrika fiskar som håller ihop bra på grillen.
Till fiskspetten valde jag att krydda med citronpeppar, och lite salt. Citronpeppar innehåller stött svartpeppar och oftast en del salt så var försiktig med sältan så det inte blir för mycket. Fiskspetten lade jag på ett grillbleck som jag oljade in lite lätt, detta för att göra det enkelt för mig och försäkra mig om att spetten håller ihop fint.

Fiskspett

Fiskspett

Jag väljer också att grilla på några citronhalvor, passar fint till spetten när dom är klara. Hela citronen blir mycket sötare, saften och köttet från citrusfrukten blir lättare och godare att använda till de goda råvarorna. Fiskspetten grillar jag på indirekt värme, dvs inte rakt över kolen. Grillar du rakt över kolen så blir det för varmt och fisken bränner vid och i värsta fall förstörd då ytan blir bränd och insidan inte är klar. Sen blir det extra känsligt när du vill grilla fiskspett. Det är mer än en del som ska hänga ihop.
På fiskspetten valde jag också att ta med lite lök, paprika och zucchini, jag tycker om färger i min matlagning. Att lägga en kvist cocktail tomater på den indirekta sidan passar också utmärkt bra.

Det hela tar inte längre tid att grilla än cirka 20 minuter. Här hinner du att koka upp årets första färskpotatis och dessutom vara säker på att potatisen hinner färdigt. Såser blir överflödiga, lite smält smör över potatisen och pressa den grillade citronen över fiskspettet så har du dig en middag som smälter i munnen.
Gör det enkelt, ha lite tålamod och hantera råvarorna med respekt så kommer du att lyckas.

Färdigt grillspett

Färdigt grillspett

 

 

 

 

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , , , , ,

En kommentar till Vackert väder och grillkänslan infinner sig

  1. Mia 28 maj, 2015 vid 18:07 #

    Underbar inspiration as always, Anna-Bell – my belle!
    Grill on!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.