Ingen överkurs - 3 rätters på grillen

Ingen överkurs – 3 rätters på grillen

Grillad potatis med topping, flankstek och avslutningsvis grillade äpplen med rostad kokos och vaniljsås, det var planen inför helgen. När jag tänker efter så är det förmodligen en av dom enklaste, snabbaste och godaste tre rätters man kan göra. Mitt måtto är så, keep it simple och krångla inte till det. Du ska inte behöva känna att du inte klarar av det utan här handlar det mest om att våga kliva ut och testa. Du är ju en fantastisk människa i köket, vid spisen!!! Gör samma sak här, flytta ut dina kunskaper till grillen.Weber 57

Jag hittade en förrätt som man även kan ha på sin sommarbuffé, till midsommarbordet eller kräftskivan. Jag köpte några potatisar, antingen om du köper den fasta potatisen eller färskpotatisen när den börjar bli lite större. Dela på potatisen och pensla dom med lite olivolja, du grillar sen potatisen på indirekt värme, annars så bränns dom. Det här tar ju inte så lång tid men känn på potatisen med en sticka som vanligt så blir det toppen. När potatisen är klar så toppar du den med lite creme fraiche, röd och svart stenbits rom och garnera slutligen med några gräslöks strån. Underbar aptitretare.

Grillad potatis med topping

Jag fortsatte sedan kvällen med att preparera en flankstek. Jag börjar med att snitta köttet på båda sidorna, som ett schackbräde. Det gör jag för att kryddorna ska tränga in i köttet och för att grillytan ska bli extra krispig. Jag delar på en vitlöks klyfta som jag gnider in köttet, det här för en liten extra touch. Sen är det ju en smaksak vad du vill välja för krydda just idag. Det är super trevligt att hacka ner lite färska kryddor och gnida in detta i köttet. En annan gång kanske du nöjer dig med salt och svartpeppar. Flanksteken, den väljer jag att grilla direkt över glöden, beroende på köttets storlek, men jag tippar på 3-4 minuter per sida. Känn ingen press och ta det lugnt, när köttet är klart så släpper den från grillgallret. En del blir oroliga när köttet sitter fast i gallret och börjar slita i det för att vända på biten, strunta idet, ha lite tålamod, som sagt, köttet släpper när det är redo.IMG_9989

Självklart så blir det en del grillade grönsaker till anrättningen. Min man och jag har sista gångerna valt att woka grönsakerna på grillen i en gjutjärns panna. Är man dessutom ett par stycken kring bordet så är det ett smidigt sätt att få till mycket grönsaker på en gång.IMG_9990

Så här långt så är det ju en ganska lättsam middag vilket gör att en dessert på grillen blir ett enkelt val. Istället för att göra äpplena i ugnen så gjorde jag dom på grillen. Jag delade äpplena i bitar. Jag valde att köpa Pink Lady äpplena men det går precis lika bra med andra äpplen. Ner med äpplena i en plast bytta och på med råsocker. Nästa gång jag gör den här desserten kommer jag att ta lite extra socker, det blir en fantastisk god smak! Äpplena är klara när dom börjar mjukna. Använd en potatis sticka och känn på dom. Uppskattningsvis så tog det ungefär 30 minuter för att få dom färdiga så dom föll mig i smaken. Under tiden hann jag rosta kokos i stekpannan.(i köket) Har du flera grillar på gång så kan du rosta kokosen i en panna på grillen givetvis.  Till dom gott grillade äpplena serverar jag vaniljsås eller efter smak, vaniljgrädden kanske? En rolig trerätters att laga till och inte krångligt över huvud taget. Flytta ut köket till trädgården och ha kul. Vi ses snart igen!! Smaklig måltid!

IMG_0002

IMG_0004

 

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , , , , ,

En kommentar till Ingen överkurs – 3 rätters på grillen

  1. Körvmicke 9 juni, 2015 vid 18:32 #

    Detta låter gott skall provas. tackar.
    snygga bilder som vanligt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Facebook