Grillmästare -semifinal

Grillmästare -semifinal

För lite drygt ett år sedan stod det klart att jag hade gått till semifinalen i Grillmästarna 2014. Semifinalen utanför Sjöhistoriska museet ägde rum den 25 maj. Häftig känsla och en skön stämning bland nästan 100 grillare. Den semin tog mig vidare till Sveriges främsta grillare och jag fick vara med i produktionen ”Grillmästarna 2014” tillsammans med sju andra sköna grillare. Nu är det dags igen. På lördag går semifinalen av stapeln till Grillmästarna 2015, platsen är Tantolunden. Jag tänkte vara där och njuta av stämningen och dofterna av grill.

Grillmästarna förklädeVåren knackade lite på dörren under söndagen. Efter att ha tillbringat 4 dagar i Härliga Härjedalen så var det dags att bränna på lite käk uppe på terrassen till vår lägenhet mitt i centrala Linköping. Givetvis på grillen, vår Q1400 elgrill. Söndag och med åtta timmars resande i benen så kände jag att en minutfilé kunde passa. Snabbt och enkelt. Med gassande sol startade jag igång grillen och dukade utomhus. Vilken dag!! Bortsett från blåsten så var det ju helt fantastiskt!

bild 4

Som aptitretare tog jag några räkor och trädde dessa på ett spett, penslade lite lemon olivolja på räkorna och grillade dom ett par minuter. Det är ju supergott att stå där och pilla några räkor och bryta lite bröd i väntan på resten. Vi brukar hälla upp lite olivolja och ha i lite flingsalt i en skål för att sedan doppa brytbrödet i det. Vill man ha det lite extra lyxigt kan du riva ner lite parmesanost i olivoljan. Galet gott!

Kycklingen kryddar jag gärna med Santa Marias Pasta Rossa. I Pasta Rossa förenas vitlök, tomat och pepperoni-chili med de aromrika medelhavsörterna basilika, oregano och rosmarin. http://www2.santamariaworld.com/se/ Här kan du som alltid dela på en citron eller två för att senare pressa över kycklingen. Vill du inte ha så syrligt över kycklingen utan något mildare så föreslår jag rivet citronskal i lite gräddfil, toppa med lite flingsalt och ett par knyck med pepparkvarnen så får du det lilla extra. När jag väljer mina råvaror så blir det svenskt kött och gärna ekologiska grönsaks produkter.  http://www.svensktkott.se/  Jag valde att koka några små potatisar på spisen, det funkar ju också.  Det blir ju så mycket godare sen när färskpotatisen kommer och du kan tillaga den i folie med lite smör och flingsalt eller chiliflingsalt. Färskpotatis går relativt fort att tillaga både på spisen och på grillen. Kycklingen, den är klar när temperaturen kommer upp på +70 grader. Använd gärna en termometer för att mäta upp temperaturen.

Det mesta går att lägga på grillen i grönsaksväg. Våga prova, det är inte så mycket som kan gå fel, grilla med känsla så blir det bra.. Glömmer du bort känslan så är det lätt att det går för fort, är för varmt att det bränns och blir svart och oätligt. Njut av våren, vi hörs snart igen.

Terrass grill

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , , , , , ,

6 Responses to Grillmästare -semifinal

 1. Mia 20 april, 2015 vid 23:36 #

  härligt inlägg som vanligt, vännen!
  Ser fram emot att få en kram av dig på lördag!
  😀

  • Anna-Bell Nilsson 13 maj, 2015 vid 08:01 #

   🙂 Självklart kramas vi Mia när vi träffas 😉

  • auto ins Wheaton 16 maj, 2017 vid 12:39 #

   FINALLY!! Someone with medical credentials to verify that DSB really isn’t deadly (not that I ever doubted Jill). Nor does it sound like the most painful thing in the world. I think we’ll reserve that distinction for, say, childbirth which can be deadly.Thank you, Maria!

  • american family cars 24 maj, 2017 vid 13:59 #

   downloads diretos17 de julho de 2010Olá pessoal ,tenho esse modem dslink 260e, eu configurei de acordo com o tutorial, mas quando vou conectar, ele conecta e disconecta sozinho,poderiam dizer porquer.agradeço

 2. Åsa Hagberg 23 april, 2015 vid 17:51 #

  Härliga bloggar man hittar om Grillning…Jag ska vara med på Lördag i Tanto…galet spännande…Jag kommer från Härliga Härjedalen…Hoppas vi ses!

  • Anna-Bell Nilsson 13 maj, 2015 vid 08:00 #

   Hej!! Hoppas att du fortsätter grilla din goda mat med dom goda inslagen!! Nu vet ju inte jag om du kom till produktionen men jag hoppades verkligen på det. Sååå gott det! jag har några bilder på din mat, kan jag skicka över dom via mail under dagarna? Trevlig helg!!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.