Hög tid att ladda grillen!!

Hög tid att ladda grillen!!

Har du inte laddat grillen så är det hög tid att göra det nu för dig som inte grillar året runt.  Hej! Jag heter Annabell, bor i Linköping och är 50 år bloggdagen till ära.  Jag med min familj bor i hyresrätt mitt i centrala Linköping. Förvisso högst upp där vi har en stor terrass på 18 kvadratmeter vilket underlättar när det är dags för grillning. Vi får använda el grill i fastigheten vilket gör att jag har valt att köpa en Weber Q1400. Tanken med min blogg är att jag ska dela med mig av enkelheten att kunna grilla med elgrillen, mitt i stan men också mycket tips och ideér från vårt sommarhus, där ett antal grillar står uppställda i väntan på familjemiddagen eller festen. Jag hoppas att jag kommer att bidra till rolig och inte speciellt krånglig grillning.

http://www.webergrill.se/grillmodeller/elgrill/weber-q-1400-serie-jb7i.aspx

Vi jagade färsk rå hummer i helgen men utan att ha förbeställt den fräscha råvaran så fick vi nöja oss med kokt, svensk hummer från Allfisk i Linköping. Förberedelserna fick bli samma så jag blandade ihop smör, 1 urkärnad röd chili, en halv kruka färsk koriander, rivet skal från en lime och saften från densamma. Chili lime smörFör att få till lite av den goda grillsmaken delade jag på hummern och lade den med köttet på direkt grill någon minut. Därefter preparerade jag hummern med den goda smörblandningen, toppade med lite salt och peppar och grillade dom till det att humrarna blev varma. Kokt hummerJag brukar säga att en fredag middag inte behöver ta längre än 15 minuter att göra. (då är grillen tänd) Vem vill stå en fredag och hacka, skära och förbereda när man jobbat hela veckan och bara vill ta det lugnt? Entrecote är prefekt att lägga på grillen en fredag, servera med lite grillade grönsaker så behöver du inte heller tänka på potatis eller annat. Löjligt gott med grillade körsbärstomater, lök, sparris. En favorit som jag har som tillbehör är spetspaprika som jag fyller med fetaost, färsk timjan och basilika. Det skadar inte att peppra lite på blandningen innan du fyller paprikorna. Fetaosten i sig är salt så se upp med att salta för mycket extra. Lägg sedan paprikorna i oljat folie och lägg på grillen, på indirekt värme cirka 15 minuter. Entrecoten skär du i 1,5-2 cm tjocka skivor, pensla på lite olja salta och peppra. Grilla direkt på grillen efter smak. Jag själv föredrar medium till medium rare så det blir inte speciellt lång tid på grillen. När du ändå har grillen på gång, dela på en citron och lägg med köttet ner, fantastiskt gott till i stort sett allt grillat, kött, fisk, skaldjur, grönsaker! Keep it simple! Fetaost, timjan och basilika IMG_9262

 

 

 

 

 

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.