Låt var och en göra sin egen wrap..

Låt var och en göra sin egen wrap..

I handen fick jag en kul nyhet från Weber. Ett paket ”Western red cedar wood wraps” Genast började jag planera och söka inspiration på nätet. När allt kom omkring så insåg jag att min egen fantasi fick duga gott, och det gjorde det – med besked.
Jag måste nog ändå säga att jag alltid försöker göra det enkelt, som vanligt, inte krångla till utan jag bara gör det.
Weber Western Red Cedar Wood Wraps

Jag blev ändå väldigt nyfiken på att använda olika proteiner så jag valde en kycklingfilé, bara för att testa, och några filéer av färsk lax som fick bli kvällens huvudrätt. Kycklingen hamnade på en tallrik, fotades och blev avsmakad, inte så mycket mera. Hur gjorde jag då? Kycklingfilén skar jag ett snitt i. Saltade och pepprade, tog en knippe färsk timjan och tog slutligen två matskedar Santa Marias BBQ Sauce ”sweet & spicy chipotle” BBQ Sauce Jag toppade kycklingen med några äpple skivor och några citron halvmånar. Jag vek sedan ihop wrapen och knöt en liten rosett med medföljande snöre. Både wrapen och snörena lades i vatten någon timma innan jag skulle använda dom.

Kycklingfilé redo för inlindning



Redo gör grillenGrillen hade jag förberett för indirekt grillning. Min wrap lade jag i mitten på grillen och en temperatur på ca 180 grader. Jag passade faktiskt på att lägga på en scone som jag tänkte använda till en laxtoast, samtidigt. Scones har nog dom flesta bakat en lördag eller söndagmorgon, det går snabbt och det är enkelt, du behöver inte ens jäst. Jag toppade min scone med lite hackad timjan, lite dill och slutligen flingsalt. Brödet lade jag bredvid min kyckling på indirekt grillning. Vad är vad? Indirekt eller direkt?
Scones på mitt sätt
Jag delade på brödet vid serveringen, en smaksak men jag tycker att ett tunnare bröd tillsammans med lax smakar bättre, Den varianten av toast kan jag tänka mig nästa gång jag vill äta/servera en löjroms toast. En scone helt enkelt. Lax scones
Förmodligen finns det hur många alternativ som helst över hur du kan skapa din wrap. Vi hade en idé i familjen att nästa gång man bjuder hem gäster på middag så får var och en göra sin egen wrap. Det kan vara nästan vad som helst, kyckling, kött, fisk, vegetarisk. I varje Wood Wrap paket medföljer 8 stycken ark. Skapa dina egna smaker
Familjen gjorde laxen ganska lika under lördagen, salt och peppar, dill, citronmånar och lite äpplen. Lite som kycklingen som jag beskrev innan. Kycklingen blev klar ungefär samtidigt som mitt bröd, och den blev helt fantastiskt gott! Saftig och fin! Smaken av ceder var mild och god. På glödbädden lade jag dessutom lite extra flis av äpple för att få till lite extra mild rökig smak. Flisen läggs också i vatten någon timme innan det är dags att användas. Några grillade potatis halvor, lite timjan, flingsalt och några teskedar av Santa Marias BBQ Sauce ”sweet & spicy chipotle” gjorde rätten fulländad.Kycklingfilé

Det hände mycket vid grillen i helgen. Det har blivit en del grillning på sista tiden men kanske lite dåligt för eget bruk. Nu kände jag mig full av inspiration och familjen hade inga tider att passa. Efter den goda förrätten lade vi på våra lax wraps på indirekt grillning, precis som kycklingen. Grillningen av laxen tar ca 10-15 minuter beroende på tjockeleken på laxbitarna. Jag kan rekommendera pepparrots creme som tillbehör till laxen. Använd 2 dl creme fraiche, klippt ner rikligt med dill och riv ner lite pepparrot efter smak, det finns även pepparrot på tub om man tycker att det är enklare, salta något. Gillar du inte pepparrot så ta och riv ner lite citron eller limezest.
(skalet, riv endast det yttersta på skalet, inte det vita, det blir beskt då.)Pepparrots creme

Till laxen hade jag tänkt servera grillad spetskål med smält smör och lite salt och peppar. Jag köpte en ganska liten spetskål och delade den på mitten. Kålen grillar jag samtidigt som laxen ligger på men kålen lägger jag på direkt grill. Här vill vi få kålen mjuk och grillad. Vänd på halvorna efter ett par minuter så dom inte bränns. Blir det alldeles för varmt så lägg dom lite åt sidan. Det yttre bladet på kålhuvudet plockar du bara bort om du tycker det behövs. När du vänt på dom några gånger så avsluta med att lägga dom med snittytan uppåt. Smält lite smör och ringla över kålen, Peppra och salta något. När det är dags att servera så strimlar du kålen, blandar runt den och lägger upp på tallriken tillsammans med övrigt.Lax wrap med grillad spetskål

I grillkockens glas den här lördag kvällen serverades Hamrin vin  Gott vin och som snacks under grillningen hade vi tidigare grillat bacon lindade dadlar. En Gourmé dag!! Dadlarna är bus enkla och går väldigt fort att göra. Linda ett bacon runt en urkärnad dadel, lägg direkt på grillen ett par minuter. Vänd på dadlarna efter några minuter. När dom fått den fina gyllenbruna färgen är dom klara att servera. Dom är lika goda kalla som varma. Ta en baconskiva, delar du på dom är det lätt att dadlarna blir för söta. Var försiktig med redskapen när du kärnar ur dadeln, använd skärbräda. Smaklig måltid. Våga testa nytt!! Vi hörs!Hamrin vin

Grillade dadlar med bacon

Dadlar

Vill du prenumerera på Grillbloggen?

Om du vill ha de senast nyheterna först ska du ange din mailadress i rutan nedan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och din adress kommer inte skickas vidare till tredje part.

, , , , , , , , , , , ,

En kommentar till Låt var och en göra sin egen wrap..

  1. Mats 26 mars, 2016 vid 12:19 #

    Wow, det där ser verkligen gott ut. Spännande!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Facebook